Böcker om sömn
 • Har du sovit gott?

  Har du sovit gott?

  Har du sovit gott? av Suzanne Akasha & Anne-Marie Olsen innehåller uppdaterad fakta om sömnens funktion och tips på hur man ska bryta sömnlösheten. Dessutom ingår en CD-skiva med instruktioner i avspänning och ett ljudspår med havsbrus som ska användas när man gör övningarna.

  Läs mer »

  Sov bättre med kognitiv beteendeterapi

  Sov bättre med kognitiv beteendeterapi

  Psykologen Marie Söderström presenterar de senaste rönen om sömn och stress i denna heltäckande bok om sömnbesvär. Och hur man med hjälp av KBT, får konkreta verktyg att på egen hand komma till rätta med problemen. KBT är den metod som i forskningsstudier har visat bäst resultat på lång sikt vid olika typer av sömnbesvär. Behandlingen fokuserar på situationen här och nu och innebär ett aktivt arbete med konkreta övningar och förändringsuppgifter.

  Läs mer »

 • bok om yoga

  Yoga - Träna på egen hand

  "Genom att utöva yoga kan man uppnå varaktig sinnesfrid. Man kan få god sömn. Man kan få mer energi, livskraft, vitalitet och ungdomlighet och bättre hälsa. Man kan arbeta effektivt och snabbt. Man kan nå framgång på livets alla områden." - Swami Sivananda -

  Boken innehåller klassiska yogaställningar för alla nivåer med tydliga steg-för-stegbilder och enkla instruktioner.

  Läs mer »


 • Health log

  Health Log

  Håll koll på din hälsa genom att föra dagbok!
  Denna praktiska bok är uppdelad i fem olika avsnitt; mat, träning, kroppen och sömn, (o)vanor som du själv ska fylla i. Med denna kan du hålla koll på ohälsosamma mönster som kanske borde brytas (eller bara bevisa för dig själv hur jäkla sunt du lever!).

  Läs mer »

Tillbaka till toppen

Visste du att....


Drömmar kanske inte fyller någon funktion överhuvudtaget - eventuellt så är det bara en biprodukt av medvetande och sömn. Teorin är intressant eftersom den motsäger allting som vi tror oss veta om drömmar.