Receptfria sömntabletter

Receptfria sömntabletter säljs i många butiker i Sverige. Det är naturläkemedel som ofta består av örter och växter med rogivande och lugnande effekt.
Läkemedelsverket ställer i stort sett samma krav på naturläkemedel som på vanliga läkemedel. Undersökningar och tester som visar på att naturläkemedlet har avsedd effekt är ett krav för att läkemedlet ska godkännas. Kom ihåg att naturläkemedel, precis som vanliga läkemedel, kan ha vissa bieffekter. De kan också vara olämpliga att ta om du äter vissa mediciner, om du är allergisk och så vidare.

Kontakta därför alltid din läkare innan du påbörjar egenbehandling med naturläkemedel. • Valerina forte

  Valerina Forte

  Valerina Forte är en receptfri sömntablett som innehåller valeriana (vänderot) och har länge använts vid sömnstörningar och lindrig oro. Valerina bör användas i 2-4 veckor för att uppnå maximal effekt.

  Läs mer »

  Remifemin

  Remifemin

  Läkemedelsverket har godkänt Remifemin vid symptomlindring av klimakteriebesvär men den används också mot tillfälliga sömnbesvär. Produkten är mycket väl dokumenterad och har funnits på marknaden i Tyskland sedan 1950-talet. I Sverige har produkten funnits sedan början av 1990 talet.

  Läs mer »

 • Melissa

  Melissa

  Melissa hjälper dig att koppla av och varva ned inför natten. Melissa innehåller en kombination av aktiva beståndsdelar, välbeprövade och naturliga växtextrakt från citronmeliss, kamomill, L-theanin, B-vitaminer och magnesium.

  Läs mer »