Skönhet och Sömn

De flesta har nog anat att det finns ett samband mellan sömn och skönhet. Nu så är detta vetenskapligt bevisat. John Axelsson, forskare på Karolinska Institutet i Stockholm, ledde en studie som publicerades i medicintidskriften British Medical Journal (BMJ).

Axelsson och hans team lät 23 stycken försökspersoner i åldrarna 18-31 år bli fotograferade vid två olika tillfällen. Vid den första fotograferingen så hade de sovit normalt natten innan och vid den andra så led de av sömnbrist. Därefter så fick 65 observatörer bedöma hur attraktiva personerna på fotografierna var.

Samtliga observatörer ansåg att försökspersonerna på bilderna var som mest attraktiva när de var utsövda och inte led av sömnbrist.

Källa: Karolinska InstitutetKan man se fräsch ut trots dålig sömn?

Vissa dagar så är det extra viktigt att se fräsch och utvilad ut. Om du ska på en anställningsintervju eller kanske på en dejt så vill du förstås visa upp dig ifrån din bästa sida.

Det enda som verkligen ger snabbt resultat torde vara skönhetsprodukter. Dessa kan maskera de tydligaste tecknen på sömnbrist, exempelvis ringar under ögonen. Nedan så finner du ett urval av produkter som kan få dig att se piggare och fräschare ut.


 • ögonkräm

  Icelandic Relief EyeCream

  När du lider av sömnbrist så drabbas du av mörka ringar och påsar under ögonen. Den känsliga huden under ögonen är som mest utsatt för irritation och de nedbrytande effekterna av stress. Icelandic Relief EyeCream är en lätt ögonkräm vars syfte är att minimera just dessa påsar, rynkor och mörka ringar.

  Läs mer »


  kylande gel

  Shiseido Men Eye Soother

  En kylande gel för män som ska ge ett piggare intryck genom att reducera tecken på trötthet såsom mörka ringar, fina linjer och svullnad.

  Läs mer »


 • Brun-utan-sol

  Tan Can Wipe

  Ofta så blir man blek och glåmig när man lider av sömnbrist. Tan Cap Wipe är en våtservett med brun-utan-sol funktion utvecklad för att användas på ansikte, hals och urringning. Den ger snabbt resultat och din hud blir gyllenbrun redan inom 3 trimmar. I och med att den är liten och portabel så är det enkelt att ha den till hands i t.ex. handväskan eller i en skrivbordslåda på jobbet.

  Läs mer »


 • eyeliner

  Soft Eyeliner Pencil

  En vit eyeliner kan göra underverk för trötta hängande ögon. Färgen ska helst vara vit eller så kallad "off-white" för att effekten ska bli som bäst. Den här pennan innehåller någonting som heter jojobaolja och vitamin E som ska återfukta och skydda huden.

  Läs mer »
Tillbaka till toppen