Snarkning - hjälpmedel

Det finns många hjälpmedel mot snarkning men dessa verkar vara bland de mer populära. Vi kommer att kontinuerligt fylla på listan.

Har du använt något hjälpmedel som hjälpt dig att få bukt med dina snarkningar? Kontakta oss gärna och berätta!
 • snarkning

  Zedopor Snarkfri

  Snarkljud orsakas av vibrationer i svalget när den mjuka gommen tappar spänsten och gomseglet ofrivilligt vibrerar vid andhämtning. Zedopor är en snarkdämpande spray som verkar genom att fukta vävnaderna i det bakre delen av gommen och svalget. Detta reducerar vibrationerna i vävnaderna - d.v.s. själva uppkomsten till snarkningar.

  Läs mer »


  öronproppar

  Öronproppar

  Öronproppar är egentligen inte ett hjälpmedel för snarkaren utan för dennes sängkamrat. Ljudet ifrån en snarkning kan i extrema fall nå närmare 93 decibel, dvs ljudnivån är lika hög som om någon kickat igång en stor motorcykel i sovrummet. Även om detta är ett extremfall så är det förstås skönt om det går att dämpa en del av ljudet.

  Läs mer »


 • Kudde mot snarkning

  Kudde mot snarkning

  Den här kuddens design ska fysiologiskt ge snarkaren den allra bästa av förutsättningar. Den lägger nackmusklerna rätt, öppnar luftrören och ökar blodcirkulationen. Den har dessutom en liten sensor som hör när det börjar snarkas och då aktiveras en liten motor som försiktigt vickar kudden fram och tillbaka tills snarkningarna upphör.

  Läs mer »


 • bäddmadrass

  Nozovent

  Nozovent består av en mjuk plastskena som används för att vidga näsborrarna så att det blir lättare att andas genom näsan. Nozovent kan fungera om dina snarkningar beror på att du är för trång i näsan. Den går också att använda när du är förkylning, allergi eller har nästäppa av någon annan orsak.

  Läs mer »
Om inte dessa hjälpmedel fungerar så kanske du bör uppsöka en specialisttandläkare. Denne kan hjälpa dig att prova ut en så kallad tandskena. Dessa går att köpa på postorder men det är ingenting som vi rekommenderar eftersom dessa bör anpassas just för dig.

Tillbaka till toppen