Sömnhjälpmedel


Att hitta rätt i djungeln av sömnhjälpmedel är inte så lätt. Vi har här försökt att tipsa om de sömnhjälpmedel som vi tror lite extra mycket på.

Vi fyller kontinuerligt på med fler effektiva sömnhjälpmedel och om du har något tips på en produkt som borde vara med här så får du gärna kontakta oss!
 • Shakti matta

  Spikmatta

  Shakti spikmatta är en indisk matta för akupunktur och akupressur. Den är väldigt effektiv mot muskelspänningar och kan definitivt vara värd pengarna om du har problem med detta eller bara vill bli mer avslappnad i största allmänhet.

  När Aftonbladet skrev en artikel om spikmattor så lovordades just Shakti spikmattans effekt på sömn och avslappning.

  Läs mer »

  Mental sömnträning

  CD-skiva - mental träning

  Denna CD-skiva hjälper dig att förbättra din sömn genom mental träning. Du lär dig att träna upp din sömnkvalitét, bl.a. genom ett avslappnat och snabbt insomnande.

  Cd-skivan är intalad och utarbetad av Lars-Eric Uneståhl som bland annat har jobbat med en rad svenska idrottslandslag.

  Läs mer »

 • Sovmask

  Sovmask

  Kroppens dygnsrytm regleras till stor del av det ljusinsläpp som ögat uppfattar. När du sover i ett rum som inte är helt mörkt kan detta således påverka din sömn eftersom kroppens produktion av hormonet melantonin störs.

  Sovmasken på bilden heter Daydream Royal och har en patenterad skumgummidel vid näsan som förhindrar ljusinsläpp.

  Läs mer »


 • bäddmadrass

  Tryckavlastande madrass

  Temperameds madrasser har ett temperaturreglerande material som ser till så att du varken blir för varm eller kall.

  Under nattsömnen ändras vår kroppstemperatur åtskilliga gånger, vilket stör sömnen. Med Temperameds temperaturreglerade material hålls temperaturen inom den ideala komfortzonen för sömn.

  Läs mer »

 • Android sömnappAndroid Sömnapp

  Sleep as an Droid är en app för Android-telefoner. Den är en av de mer populära sömnapparna och med tanke på betyg och recensioner som den har fått så verkar den vara effektiv.

  Läs mer »

 • Iphone sömnappDeep Sleep

  Det finns många bra sömnappar för Iphone. Ett exempel är Deep Sleep vars syfte är att få dig avslappnad genom övningar för att därefter somna in.

  Läs mer »

Tillbaka till toppen

Visste du att....


Drömmar kanske inte fyller någon funktion överhuvudtaget - eventuellt så är det bara en biprodukt av medvetande och sömn. Teorin är intressant eftersom den motsäger allting som vi tror oss veta om drömmar.